Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μεγαλόπολης για το θέμα των ανεμογεννητριών σε Λύκαιο Όρος και Μαίναλο

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μεγαλόπολης, καταγγέλλει την απόφαση της ΡΑΕ, να εγκρίνει αδειοδοτήσεις που έχουν να κάνουν με εγκατάσταση ανεμογεννητριών, σε Λύκαιο Όρος και Μαίναλο Αρκαδίας.

“Είναι μία απόφαση αντίθετη, όχι μόνο με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές, που περιβάλλονται απ’ τα όρη αυτά, αλλά και με τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των συσχετιζόμενων δήμων, του περιφερειακού συμβουλίου, αρχικά για το θέμα αυτό (2021), αλλά και φορέων και συλλόγων των περιοχών αυτών. Είναι μία απόφαση, που είναι αντίθετη ακόμα και με τις σχετικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεγαλόπολης, δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια που χρειάζεται ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της ενέργειας.

Τονίζει, ότι ταυτίζεται με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου και ότι συμπορεύεται με την κίνηση για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, όπως αποφασίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τέλος, ζητά, όπως υπάρξει χωροθέτηση των εγκαταστάσεων αυτών και όπως εφαρμοστεί το σχέδιο της τέως κυβέρνησης, που είχε να κάνει με το ξεπάγωμα της οριοθέτησης των περιοχών Natura και με τη διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος