Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας για το θέμα της ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών

Θέση για το θέμα της ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας, κάνοντας λόγο για ενέργειες της κυβέρνησης, “χωρίς ίχνος συναίσθησης των προβλημάτων και των αναγκών του πρωτογενή τομέα”.

Υποστηρίζει ότι “χαμογελάει στους εμπόρους και στο μόνο που αποσκοπεί είναι στην εξόντωση του αγροτικού πληθυσμού και στην εξαθλίωση του Έλληνα σταφιδοπαραγωγού”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση σημειώνοντας: “Από το 2016 η τιμή του στρατηγικού αυτού προϊόντος για τη χώρα αυξανόταν για να φτάσει το 1,60€ ανά κιλό το 2020. Τελικά η τιμή αγοράς κυμάνθηκε από 0,80 μέχρι 1 € ανά κιλό, κάτω, δηλαδή, από το κόστος παραγωγής παρά τη μειωμένη παραγωγή σε ποσοστό 40% του έτους 2021, η τιμή έπεσε 40 – 60 λεπτά το κιλό κάτω από την τιμή, του 2020. Και ενώ η νέα καλλιεργητική χρονιά έχει ξεκινήσει με δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά εφόδια), με φαινόμενα αισχροκέρδειας απέναντι στον αγροτικό κόσμο, με την κλιματική αλλαγή απέναντι τους, έρχεται η κυβέρνηση να δώσει 54,7 € ενίσχυση το στρέμμα, μέσω de minimis. Άλλα 18 λεπτά το κιλό περίπου, μη υπολογίζοντας το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων του μόχθου και χαρίζοντας το στους ιδιώτες σταφιδέμπορους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος