Ο Π. Τατούλης στις υπογραφές των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των συμβάσεων, για έρευνες υδρογονανθράκων Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

«Άμεσο όφελος της πολιτικής μας είναι θωράκιση της αυτοδυναμίας, της αναπτυξιακής πορείας και της γεωπολιτικής θέσης της Πελοποννήσου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στα οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

«Εδραιώσαμε το ρόλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, δεδομένου ότι κατά 95% το οικόπεδο αυτό ανήκει στην ΑΟΖ της Πελοποννήσου (το υπόλοιπο 5% ανήκει στα Κύθηρα και την Περιφέρεια Αττικής) και αυτό το κορυφαίο γεγονός το πετύχαμε με τη γνώση μας και την επιμονή μας να διεκδικούμε συνεχώς το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου», δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε, ότι, «με την προσπάθειά μου και των συνεργατών μου εξασφαλίσαμε, τόσο από το οικόπεδο αυτό, όσο και από το οικόπεδο του Κυπαρισσιακού κόλπου, άμεσα ανταποδοτικά οφέλη 5% επί των εσόδων και 20% σε έργα περιβαλλοντικής εξισορρόπησης» (…).

πηγή είδησης και φωτό: ανάρτηση δελτίου Τύπου στο www.ppel.gov.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ