Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα Βυτίνας

Την αποτίμηση της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη, στη Βυτίνα Γορτυνίας, έκανε με ανακοίνωσή του, ο Αρκάς βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μεταξύ άλλων, λέει τα εξής:

(…) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης, δεσμεύτηκε για της δημιουργία Μελισσοκομικού Μουσείου δαπάνης 240.000 ευρώ.

Στην συνέχεια δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες ενέργειες αναβάθμισης του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας, όπως επανασύσταση του αμπελώνα, η καλλιέργεια αρωματικών φυτών, η δημιουργία του βυσσινόκηπου και η προστασία του δασυλλίου, οργάνωση σεμιναρίων μελισσοκομίας, τα οποία θα ανακοινώνονται προοδευτικά, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στα παραπάνω δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά και περιγραφή της πρότασης για το μουσείο.

Επίσης δεν υπήρχε ενημέρωση για τον αριθμό του προσωπικού που θα απασχολείται, ενώ δεν διευκρινίστηκαν ούτε οι εργασίες αποκατάστασης των κτηρίων.

Σε ότι αφορά την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, όπως το τσάι του βουνού, με βάση την απάντηση του Υπουργού αυτό θα γίνει την προσεχή καλλιεργητική περίοδο.

Θα συνεχίσουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να μην επιτρέψουμε να ξεχαστούν όλα όσα έχουν ειπωθεί. Παράλληλα πιστεύουμε ότι το κληροδότημα θα λειτουργήσει ως σταθμός ορεινής οικονομίας (…).

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ