ertnews.gr

Ο Γ. Παπαηλιού για τις ανεμογεννήτριες στην ορεινή Αρκαδία

26/01 13:06
Ο Γ. Παπαηλιού για τις ανεμογεννήτριες στην ορεινή Αρκαδία

ερτ τρίπολης (αρχείο)

Συνεχίζεται η επίσημη τοποθέτηση φορέων, σωματείων, συλλόγων, συμβουλίων, θεσμικών και φυσικών προσώπων, γύρω απ’ το θέμα μίας πιθανής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην ορεινή Αρκαδία.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώργος Παπαηλιού, τονίζει, με τοποθέτησή του, ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία των ΑΠΕ δεν μπορεί να γίνεται χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ο χαρακτήρας και οι ιδιαίτερες δράσεις κάθε περιοχής.

Συγχρόνως, δηλώνει, ότι, μία ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και στο Λύκαιο Όρος, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία και επιχειρηματολογεί πάνω σ’ αυτή την άποψη.

Η ανακοίνωσή του, καταλήγει ως εξής:

(…) Με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τα πρόδρομα και συνοδείαέργα που απαιτούνται, θα προσβληθούν η βιοποικιλότητα, το φυσικό τοπίο και η ιστορικότητα και θα πληγούν. η αγροτουριστική δραστηριότητα και οι ιδιαίτερες μορφές της, που αποτελούν τον βραχίονα ήπιας ανάπτυξης, περιβαλλοντικά φιλικής και οικονομικά επωφελούς, για τη φύση και τους ανθρώπους αυτών των περιοχών και εν τέλει προϋπόθεση αειφορίας..
Αυτό πρέπει και μπορεί να αποτραπεί με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version