Ο εορτασμός της επετείου του ΄21 στην κοιτίδα της Επανάστασης, την Τριπολιτσά

Στην κοιτίδα της Επανάστασης του 1821, στην Τριπολιτσά, η επέτειος του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων του 1821, τιμήθηκε με Δοξολογία, πανηγυρικό της ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι φετινές δράσεις για την εθνική επέτειο, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν λιτές και κάτω από συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο εορτασμός της επετείου του ΄21 στην κοιτίδα της Επανάστασης, την Τριπολιτσά
Στ. Ζορμπαλάς

Η επίσημη Δοξολογία τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας – Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στην κεντρική πλατεία της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο καθηγητής της νεότερης και της σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου.

Ο εορτασμός της επετείου του ΄21 στην κοιτίδα της Επανάστασης, την Τριπολιτσά
Στ. Ζορμπαλάς

Παρευρέθηκε στην εκκλησία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

Επίσης, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Τη Δοξολογία παρακολούθησε ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρίπολης, Γεωργία Παναγοπούλου, καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η επιμνημόσυνη δέηση, οι περιορισμένες καταθέσεις στεφάνων, η σιγή ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου απ’ την Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης, έγιναν στον υπαίθριο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και των Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης.

– Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από τον Χορευτικό Όμιλο της Τρίπολης και απ’ το σωματείο Αρκαδιανή.

– Κατά τη διάρκεια της τέλεσης της Δοξολογίας, ένα ζεύγος πολεμικών αεροπλάνων, της Ελληνικής Αεροπορίας, διέσχισε τον Τριπολιτσιώτικο ουρανό, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του αγώνα των Ελλήνων, το 1821.

Ο εορτασμός της επετείου του ΄21 στην κοιτίδα της Επανάστασης, την Τριπολιτσά
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος