Ο.Ε.Β.Ε.Αργολίδας: “Να ενισχυθούν οι υγειονομικές δομές της περιοχής”

Επιστολή προς τους αρμοδίους, έστειλε η διοίκηση της ομοσπονδίας επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων Αργολίδας, σύμφωνα με την οποία, ζητάει απ’ αυτούς, όπως μεριμνήσουν, ώστε οι υγειονομικές μονάδες του νομού, να ενισχυθούν με όλα εκείνα τα μέσα και τα εφόδια που απαιτούνται, με αφορμή και την τωρινή πανδημία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Μέσα από την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε αναδεικνύονται πρότυπα ταγμένα στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Μέσα σε αντίξοες συνθήκες όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία της χώρας δίνουν μεγάλο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID19.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας θέλει να ευχαριστήσει μέσα από τις καρδιές όλων των μελών της το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά με κίνδυνο την ζωή τους .

Όμως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τις άμεσες πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς των επιχειρήσεων της χώρας που προσφέρουν εμπράκτως στη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και συνδράμουν στον κοινό αγώνα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Όμως παρά τις προσπάθειες, η διαθεσιμότητα και η προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας και άλλων ιατρικών συσκευών καθώς και ΜΕΘ, παραμένει ανησυχητική με γιατρούς και νοσηλευτές να αναφέρουν σοβαρές ελλείψεις.

Οι ελλείψεις αυτές εκθέτουν τους εργαζόμενους στην Υγεία σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, κάτι που με τη σειρά του εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και ολόκληρο το Σύστημα Υγείας.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας σας παρακαλούμε άμεσα να καλύψετε όλα τα κενά που υπάρχουν, είναι αδιανόητο να χάνουν τον χρόνο τους για αυτά τα ζητήματα.

Κυρίαρχο ζήτημα είναι,να είναι καλά για να είμαστε όλοι καλά.

Σας ζητάμε άμεσα να τροφοδοτήσετε με εξοπλισμό όλες τις υγειονομικές μονάδες.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας θα σταθεί ενεργά ,με όσα μέσα διαθέτει, στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος