Δεν μπόρεσε να εκλέξει συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ο δήμος της Τρίπολης, παρά την διπλή προσπάθεια του δημοτικού συμβουλίου.
Για την εκλογή, έγινε μυστική ψηφοφορία. Υπήρξαν δύο υποψηφιότητες, του Κώστα Κυριακόπουλου (καθηγητή Πανεπιστημίου) και αυτή του μηχανικού Βαγγέλη Παναγάκη.
Για την εκλογή, σύμφωνα με το νόμο, απαιτούνται τα 2/3 των συμβούλων, επί του συνόλου (35 οι σύμβουλοι στο δήμο της Τρίπολης, 34 ήταν αυτοί που ψήφισαν).
Άρα, σύμφωνα με το προεδρείο, χρειάζονταν 23 ψήφοι, για να εκλεγεί ο συμπαραστάτης.
Στην πρώτη ψηφοφορία, ο Βαγγέλης Παναγάκης έλαβε 13 ψήφους και ο Κώστας Κυριακόπουλος, 10. Υπήρξαν 11 λευκά ψηφοδέλτια.
Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε σε δεύτερη ψηφοφορία, διαδικασία στην οποία χρειάστηκαν και πάλι 23 ψήφοι για να εκλεγεί συμπαραστάτης.
Ο Κώστας Κυριακόπουλος πήρε 12 ψήφους, ενώ ο Βαγγέλης Παναγάκης απέσπασε 9 ψήφους. Επίσης, υπήρξαν 12 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Δεδομένου ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει 23 ψήφους, δεν κατέστη δυνατή η εκλογή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος