Ο δήμος Ναυπλιέων αναλαμβάνει την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ζησιμόπουλου

Ο Δήμος Ναυπλιέων, αναλαμβάνει, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, την αξιοποίηση – πολεοδόμηση του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας, μπορεί να αποδεσμεύσει 160 στρέμματα του στρατοπέδου και να προχωρήσει με το Δήμο σε πολεοδόμηση. Με την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης, θα παραχωρηθούν άμεσα 30 στρέμματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή σχολικών μονάδων.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συναντίληψης, που σε δηλώσεις του επισήμανε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα η υπόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, ξεκινά τη θετική της πορεία ως προς το πρώτο και βασικό της σκέλος. Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς, αδιάκοπης και συγκροτημένης προσπάθειας η οποία εντάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο”.

“Εφαρμόζοντας μια ρεαλιστική προσέγγιση και με ουσιαστικές παρεμβάσεις φτάσαμε στην σημερινή ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποτελεί το πρώτο αλλά πολύ καθοριστικό βήμα για να ολοκληρωθεί ένα έργο που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του Δήμου προς όφελος των δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος