Ο δήμος Επιδαύρου στηρίζει την εικαστική έκθεση “Ηθοποιός σημαίνει φως”

Η εικαστική έκθεση ”Ηθοποιός σημαίνει φως”, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, στο CONTEMPORARY SPACE ATHENS/ΤΗΕ EUROPEAN CENTRE ATHENS, Μητροπόλεως 74, Αθήνα, μιας και οι υγειονομικοί κανόνες δεν επέτρεψαν να φιλοξενηθεί στο Ξενία Επιδαύρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 6 το απόγευμα αυτής της Τετάρτης, 20 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ο ηθοποιός είναι αυτός, που μετά από αιώνες, έδωσε πνοή και ζωή στον Ιερό χώρο της Επιδαύρου. Αυτός που λάτρεψε την Επίδαυρο και την έκανε σπίτι του, αλλά και στόχο καταξίωσης. Κεντρικό πρόσωπο σε όλα αυτά ο μεγάλος Δημήτρης Χορν.

Ο αείμνηστος ηθοποιός, συνέδεσε την ίδια του τη ζωή, με τον τόπο της Επιδαύρου, καθώς λίγα μέτρα πιο πέρα, υπάρχει η οικία που διέμενε πολλά χρόνια.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι καλλιτέχνες, έγιναν από επιλογή «Επιδαύριοι», πήραν την αύρα του χώρου και σε αντάλλαγμα, έσπειραν πολιτιστικούς καρπούς, για να θερίσει η τοπική κοινωνία και οι φιλότεχνοι από κάθε μέρος της γης.

Με κεντρική ιδέα αυτά τα πρόσωπα, που γέμισαν τη ζωή των ανθρώπων της Επιδαύρου, για πολλές δεκαετίες, ο δήμος Επιδαύρου, στηρίζει την έκθεση και τους καλλιτέχνες και δηλώνει σίγουρος, ότι η περσινή επιτυχία, που τείνει να κάνει θεσμό την εικαστική έκθεση Επιδαύρου, θα επαναληφθεί και πάλι, ελπίζοντας το 2022, να την βρει στο φυσικό της χώρο.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την Αρωγή του Δήμου Επιδαύρου. Την οργάνωση της έκθεσης και την επιμέλεια του καταλόγου έχει η ιστορικός Τέχνης-Διδάκτωρ Σορβόννης, Μαρίνα Γκόντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος