Νυχτερινή ανάβαση του ΕΟΣ Κορίνθου στα κοντινά Γεράνεια

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Παρασκευή 3 Απριλίου νυχτερινή ανάβαση, στα κοντινά Γεράνεια κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι που είναι γνωστό με την ονομασία «Ροζ Πανσέληνος».

Η ονομασία προέρχεται από παραδόσεις των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής και σχετίζεται με την άνθιση ενός άγριου λουλουδιού που ονομάζεται «φλοξ», το οποίο ανθίζει την άνοιξη και έχει έντονο ροζ χρώμα. Συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου. Κατά τη διάρκεια του Απριλίου η φύση «ξυπνά» μετά τον χειμώνα, τα λουλούδια ανθίζουν και οι ημέρες γίνονται μεγαλύτερες. Για τον λόγο αυτό, πολλές παραδόσεις συνδέουν τη Ροζ Πανσέληνο με τη νέα αρχή, την ανάπτυξη και τη γονιμότητα της γης.

Θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή περί ώρα 20:00 από τον Όσιο Πατάπιο και αφού περάσουμε από το παλαιό μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων, θα καταλήξουμε στην κορυφή «Πίντιζα» σε υψόμετρο 1032 μέτρων, με την πανοραμική θέα.

Επιστροφή από την ίδια διαδρομή στον Όσιο Πατάπιο.

Βαθμός Δυσκολίας: Α+

Ώρες πορείας: 4,5-5.

Απόσταση 9 km, περίπου

Υψομετρική διαφορά 600 μ. περίπου

Μετάβαση: με δικά μας μέσα και κατόπιν συνεννοήσεως με τους

αρχηγούς.

Συνάντηση: Ώρα 19:00 στον χώρο στάθμευσης του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Χριστόφορο Καραγιώργο τηλέφ.: 694 800 2379 και

Ιωάννη- Μαξιμίλιαν Μπράουν, τηλέφ. 698 737 8284

Δήμητρα Σαρίκα 695 564 7578

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος