Νίκη με ανατροπή του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας δυόμιση ωρών η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση και να βρεθεί στον παράδεισο με μια επική ανατροπή κερδίζοντας την ομάδα της Ναυπάκτου με 3 – 2 σετ η οποία αναζητούσε κι αυτή την νίκη για να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφού τα προβλήματα και οι απουσίες δεν εγκατέλειψαν ούτε σε αυτό το παιχνίδι την ομάδας της Τρίπολης αφού Σενγκέργι και Μητσοπούλου ήταν εκτός με διάστρεμμα.

Το άγχος ήταν εμφανές για τα κορίτσια του Γιώργου Χρονόπουλου και η νίκη ήταν επιτακτική αφού η ομάδα προερχόταν από ανεπιτυχή αποτελέσματα που σε αυτά έπαιξαν ρόλο οι τραυματισμοί οι ιώσεις ο covid και οι απουσίες σε προπονήσεις κοριτσιών που δίνουν πανελλήνιες.

Η ομάδα του ΑΣΠΕΤ αν και προηγήθηκε στο 1ο σετ με 25-17 έχοντας πάντα το προβάδισμα 7-4, 17-12, 20-14, 22-16, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 σετ και μάλιστα στο 3ο όπου τα κορίτσια της Τρίπολης είχαν ένα μεγάλο προβάδισμα με 17-11, 20-16, 23-20 κατάφεραν τελικά να το χάσουν με 23-25.

Εκεί οι κοπέλες του ΑΣΠΕΤ με την πλάτη στον τοίχο και παρά το ψυχολογικό μειονέκτημα κυρίως για τον τρόπο που χάθηκε ένα δικό τους φαινομενικά σετ κατάφεραν να επιστρέψουν στο 4ο σετ. Αν και η ομάδα της Ναυπάκτου ήταν μπροστά στο σκορ με 3-7, 8-9, 10-14, 13-15 η ομάδα του ΑΣΠΕΤ ισοφάρισε σε 17 όλα, η Ομόνοια προηγήθηκε ξανά με 17-18 με την ομάδα της Τρίπολης να ισοφαρίζει και να προηγείται με 20-19 κάνοντας μετά ένα εκπληκτικό σερί φτάνοντας στο τελικό 25-19 και στο 2-2 σετ.

Στο τάι μπρέικ η ομάδα του Χρονόπουλου έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία και την συγκλονιστική υποστήριξη των φιλάθλων δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη. Μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας ένα ξέσπασμα για να προηγηθούν με 10-4 και να πάρουν το τάι μπρέικ με 15-7 και την νίκη με 3-2 σετ.

Οι πόντοι για την ομάδα του ΑΣΠΕΤ προήλθαν 51 από επιθέσεις 9 άσσους, 4 μπλοκ και 45 λάθη του αντιπάλου. Για την ομάδα της Τρίπολης πρώτη σε πόντους ήταν η Χρονοπούλου με 17 η συμβολή της οποίας στο 4ο και 5ο σετ ήταν σημαντική έχοντας μάλιστα στο τάι μπρέικ ποσοστό επιτυχημένων επιθέσεων 80%, ακολούθησε η Ζάβου με 14, Πεντεφούντη με 12, Νικητοπούλου με 10, Σιάννα με 8, Καραλέκα 2 και Κόλεβα 1. Πρώτη σε άμυνες αναδείχθηκε η Πεντεφούντη με 15, ακολούθησε η Καραλέκα με 12, Χρονοπούλου Νικητοπούλου Τσιαμούλη από 10 , Ζάβου 9 και Σιάννα 7.

Mε την νίκη του αυτή ο ΑΣΠΕΤ έφτασε στους 20 βαθμούς και παραμένει τρίτος στην βαθμολογία των play out έχοντας κάνει ένα σημαντικό βήμα παραμονής στην Β΄εθνική κατηγορία τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των play out. Η ομάδα της Τρίπολης έχει ακόμα 2 εκτός έδρας παιχνίδια με Αίολο Αγυιάς (την ερχόμενη Κυριακή) και Παμβοχαϊκό και ένα εντός με την Ολυμπιάδα Πατρών.

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Χρονόπουλος Γιώργος) Πεντεφούντη, Νικητοπούλου, Χρονοπούλου, Καραλέκα, Σιάννα, Ζάβου, Πρωϊμάκη, Σιούντρη, Τσιαμούλη, Μανίκα, Κόλεβα, Σωτηροπούλου.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ:(Τσακανίκας Κων/νος) Καραγιάννη, Κατσαμπά, Μπάκο, Μπαλή, Νάκη, Πελέκη, Ρουστένη, Σχίζα, Σωτηροπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος