Ναύπλιο: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία

Στον Εισαγγελέα Ναυπλίου έχουν οδηγηθεί οι έξι συλληφθέντες στην περιοχή της Επιδαύρου στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Οι τέσσερις είναι από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Επιδαύρου και οι άλλοι δυο από Κορινθία και Αττική.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Πολεμάρχας Επιδαύρου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 35, 36, 38, 74 και 65 ετών, είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα, με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων, κατά παράβαση του νόμου περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ναύπλιο: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία

Από το πρωί της Πέμπτης γίνονται ενδελεχείς έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, τόσο σε περιοχές του δήμου Επιδαύρου, όσο και εκτός Αργολίδας.

Για τον προσδιορισμό της αξίας των αντικειμένων, που βρέθηκαν θα υπάρξει εκτίμηση από στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ναύπλιο: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν: Δέκα αρχαία αντικείμενα, δύο ΙΧ οχήματα, ένα ΙΧ φορτηγό, ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet-ski), ένα τρέιλερ μεταφοράς, ένας μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων, μια συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer) και σχετικός καταδυτικός εξοπλισμός.

ΦΩΤΟ: STUDIOB&G

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος