Ναύπλιο: “Από το αρχέτυπο του Οδυσσέα στον ήρωα του ’21 Κολοκοτρώνη” – 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Μίτος” και το κανάλι Bodyinbalance.gr, συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου «ΓΕΦΥΡΕΣ», που είναι σε εξέλιξη στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού, με προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις. Το κανάλι ευεξίας της COSMOTE TV, Body in Balance Gr. είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε μια διάσταση της προσωπικότητας του Κολοκοτρώνη, μέσα από ένα απόσπασμα της ταινίας που βασίζεται στη θεατρική παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη» και να κάνουμε μια σύνδεση μεταξύ του ήρωα του ‘21 και του πολυμήχανου αρχετυπικού Οδυσσέα. Μια σύντομη αναδρομή στο χρόνο, για να δούμε την εποχή και τις ιδέες, που οδήγησαν στην απελευθέρωση του τόπου μας και για να ανασύρουμε αρετές που χρειαζόμαστε μαζί με την ανθεκτικότητα και την ομοψυχία, ώστε στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, να μας ενδυναμώσουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σάββατο 30/10 στο Βουλευτικό 17:00-18:00.

Εκδήλωση Λόγου και Τέχνης, του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Σyλλόγου «Μίτος» και του καναλιού Body in Balance: «H Ιδέα στην Πράξη – από το αρχέτυπο του Οδυσσέα στον ήρωα του ‘21 Κολοκοτρώνη» – ανοιχτή συζήτηση για την δύναμη του πνεύματος και της θέλησης.

Συμμετέχουν οι: Μαριλένα Aναστασοπούλου – Αρχαιολόγος – Ξεναγός, Γιάννης Στρατάκης M.Sc. Μουσικός- Ερευνητής Αρχαίου Ελληνικού Ήχου, Μαριάννα Λαμπίρη- Σκηνοθέτης-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Συντονίζει και προλογίζει η Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc. Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος.

Αρχαία φόρμιγγα και απαγγελία: Γιάννης Στρατάκης

Προβολή: Απόσπασμα της παράστασης «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη», ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Λαμπίρη, 2021, 10’

Σύνταξη: Γιάννης Γαλανόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος