Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στο Ναύπλιο.

Το φετινό συνέδριο, ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ παράλληλα, άφησε το «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμά του.

Πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων και του Δήμου Επιδαύρου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν αντιπρόσωποι των Tοπικών Διοικήσεων, της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων Εθνικών Τμημάτων και συγκεκριμένα του Κυπριακού, Σερβικού, Γερμανικού και του υπό ίδρυση Αλβανικού Τμήματος.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού, ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσης Βαλατσός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το έτος διεξαγωγής του Συνεδρίου μας φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μίας επανάστασης που αποτέλεσε φάρο ελπίδας και αναγέννησης… και που είναι συνυφασμένη με τον εθνικό αγώνα έχοντας ως αποκλειστική επιδίωξη την ελευθερία. Έννοιες, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία συνάδουν και συμπληρώνουν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη φιλία και όλες εκείνες τις αρχές που διέπουν την Ένωσή μας».

Την εκδήλωση τίμησε με τη διαδικτυακή παρουσία του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος σε απευθείας σύνδεση που πραγματοποιήθηκε με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αυτή ακριβώς η αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση κάθε αστυνομικού με την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ευγενή άμιλλα. Κάθε δραστηριότητα της Ένωσης έρχεται να υπενθυμίσει αξίες και αρχές, που περιγράφουν και χαρακτηρίζουν το αστυνομικό καθήκον…

Η ιδιαίτερα δυναμική και πολυεπίπεδη παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με κοινωνικά, πολιτιστικά και κυρίως ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνει ότι οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζονται μέσω εξωστρεφούς πραγματικότητας που αναδεικνύει και αποδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της και κατά συνέπεια την ίδια εξωστρεφή τάξη της αποστολής του Σώματος».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού και Τουρισμού, που στήριξαν τις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διοργανώθηκε στον ισόγειο χώρο του Βουλευτικού η πρωτότυπη έκθεση πυρογραφίας του Δημήτριου Δετσαρίδη με τίτλο «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο…με φωτιά!». Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό και προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι σύνεδροι τοποθετήθηκαν σε ζητήματα ανθρωπιστικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο του 2022, στην Καβάλα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην γραφική πόλη του Ναυπλίου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου.

Μάλιστα, μετά από επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Α’ Εθνοσυνέλευσης, στη Νέα Επίδαυρο, καθώς και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, έλαβε χώρα η τελετή λήξης στον εμβληματικό χώρο του αρχαίου σταδίου της Επιδαύρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος