Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής Ναυπλίου, εορτάζει, φέτος, μία διπλή επέτειο. Τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του, αλλά και των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Αποτελεί θεσμό με διεθνή εμβέλεια, αλλά και μία ευκαιρία για επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο. Πρόκειται για ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα και εμβληματικά σημεία της πόλης, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη.
Το βραβευμένο πολιτιστικό γεγονός του Ναυπλίου, φιλοξένησε τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, σε μία βραδιά μουσικής πανδαισίας και μοναδικής καλλιτεχνικής απόλαυσης.
Στην Πλατεία, μπροστά από τον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που κτίστηκε στη διάρκεια της 1ης Ενετοκρατίας τον 16ο αιώνα, τα Σύνολα των Ξύλινων και Χάλκινων Πνευστών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, απέδωσαν έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Το φεστιβάλ του Ναυπλίου, στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΕΡΤ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος