Ναύπλιο: Έκθεση όπλων και κειμηλίων του 21 (εικόνες)

Ο Δήμος Ναυπλίου σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Ναυπλίου και τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κατάληψη του Παλαμηδίου και εν συνεχεία απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό, διοργάνωσαν εκδήλωση – έκθεση με τίτλο: «Πυροβόλα όπλα & αγχέμαχα της Ελληνικής επανάστασης του 1821». Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα το απόγευμα .

Η έκθεση αποσκοπεί να βοηθήσει τις νεότερες γενιές να κατανοήσουν την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλαν οι προγονοί μας αλλά και την ανιδιοτελή προσφορά ψυχής και σώματος για την κατάκτηση του υψηλού ιδανικού της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, με τα λιγοστά και φτωχά μέσα (όπλα και εξοπλισμό) που διέθεταν.

Στην έκθεση εκτίθενται γνήσια κειμήλια της περιόδου εκείνης και τα μέλη του σκοπευτικού συλλόγου Πατρών, θα είναι παρόντα ώστε να μας κάνουν γνώστες της ιστορίας τους, αλλά και του τρόπου χρήσης τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και υλοποιείται στον χώρο του πλέον ιστορικού κτηρίου της πόλης μας, την πρώτη σχολή Ευελπίδων, αλλά και το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα του τότε Ελληνικού κράτους, που πάλευε να βρει χώρο να σταθεί και να ανασάνει ανάμεσα στις συμπληγάδες των τότε αυτοκρατοριών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 24 έως 27 Μαρτίου, 09:00 με 19:00 και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος