Nαύπλιο: Έκθεση φωτογραφίας για την παλιά Αποκριά

Εικόνες μιας άλλης αποκριάς ζωντανεύουν στο κέντρο του Ναυπλίου, στην πλατεία Δημαρχείου. Χάρις σε πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού αυτές τις μέρες στήθηκε έκθεση με φωτογραφίες από παλιές Απόκριες στο Ναύπλιο, την Πρόνοια, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα του Ναυπλίου (Τολό, Αραχναίο κλπ).

Nαύπλιο: Έκθεση φωτογραφίας για την παλιά ΑποκριάΝτόπιοι και επισκέπτες παίρνουν… γεύση από παλιές αποκριάτικες μέρες και νύχτες στ’  Ανάπλι, με φωτογραφίες από ταβέρνες, χορούς, μεταμφιέσεις παιδιών, μεγάλων και ξεφαντώματα της εποχής. Μιλάμε για περιόδους στις δεκαετίες του ’40, του ’50 και λίγο πιο μετά.

Nαύπλιο: Έκθεση φωτογραφίας για την παλιά ΑποκριάΌλο το υλικό προέρχεται από τη σελίδα στο fb “Παλιές φωτογραφίες του Ναυπλίου” που επιμελείται ο γνωστός Ναυπλιώτης, Γιώργος Καρατάσος.

Μια έκθεση φωτογραφίας λοιπόν στο κέντρο του Ναυπλίου, επίκαιρη, που ξυπνάει μνήμες στους παλιότερους και γνωρίζει στους νέους μια άλλη εποχή, πιο ανέμελη ίσως, όπου οι Ναυπλιώτες γίνονταν μια παρέα και περνούσαν υπέροχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος