Ναύπλιο: ΄΄αυτοψία΄΄ Κοντονή σε φυλακές και δικαστήρια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα τις φυλακές και τα δικαστήρια του Ναυπλίου.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων ειδικού σχολείου κρατουμένων στη δικαστική φυλακή Ναυπλίου αλλά και την επίσημη έναρξη του προγράμματος ΄΄σκοπός μορφωτικός΄΄ , στις αγροτικές, ο κ. Κοντονής επιθεώρησε τα σωφρονιστικά καταστήματα , συνομίλησε με τους διευθυντές , εργαζομένους αλλά και κρατουμένους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε διεξοδικά για τη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης καθώς και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν , ενώ οι κρατούμενοι είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν με τον κ. Κοντονή για ζητήματα ιατρικής περίθαλψης κλπ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ΄΄τα προγράμματα που υλοποιούνται στις φυλακές Ναυπλίου ( όπως και σε άλλες φυλακές της χώρας) συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της ζωής των κρατουμένων και στη , μελλοντική, κοινωνική επανένταξή τους ΄΄.
Επίσης αναφέρθηκε στα εύσημα που έχει αποδώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για τις προσπάθειες των τελευταίων τριών χρόνων στην αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος.

Στις Αγροτικές φυλακές ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε πολλούς χώρους , όπως οι θάλαμοι κρατουμένων, η κουζίνα, η αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ στάθηκε και σε μια κορνιζαρισμένη εφημερίδα-ντοκουμέντο που είχε εκδοθεί στις φυλακές Τίρυνθας , στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της , στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Μετά τις φυλακές ο κ. Κοντονής , συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ευτύχη Φυτράκη και τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα επισκέφθηκε τα δικαστήρια Ναυπλίου όπου είχε εκτενή συνομιλία με τους προϊσταμένους πρωτοδικείου-εφετείου , το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου και τους εργαζομένους που τον ενημέρωσαν για κτιριακά και άλλα θέματα.

Στις 5μμ. η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα παραστεί στην επίσημη έναρξη του επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στις Αγροτικές φυλακές Ναυπλίου με τη συνεργασία του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ