Να ενισχυθούν οι καστανοπαραγωγοί ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος βόρειας Κυνουρίας

Το κάστανο και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του Πάρνωνα Κυνουρίας, ώθησε τον δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας, να ζητήσει στήριξη των παραγωγών απ’ τους επίσημους, θεσμικούς φορείς.

O δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά, στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Στύλιο, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η επιστολή, έρχεται ως συνέχεια, των δύο προηγούμενων, που είχαν αποσταλεί το 2020 και το 2021 και των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ του δημάρχου, των Υπουργών και του Προέδρου του ΕΛΓΑ.

Γνωστοποιείται, το πόσο σημαντική είναι για τις ορεινές Κοινότητες του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, η παραγωγή του κάστανου, μιας και αποτελεί μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος των κατοίκων και τις επιπτώσεις που επιφέρει, η μη ζήτηση από τους εμπόρους, της φετινής παραγωγής.

Ο δήμος, γνωστοποιεί, ότι έχουν υπάρξει και άλλα προβλήματα στο κάστανο, όπως αυτά με την σφήκα, με την μελάνωση και με την φαιά σήψη.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, δήλωσε: “(…) Με την παραπάνω επιστολή, για ακόμη μια φορά, τονίζουμε την ανάγκη ενίσχυσης των καστανοπαραγωγών του Πάρνωνα. Σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να επεκταθεί η καλλιέργεια κάστανου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος