“Να ανακαλέσει εντολή ο περιφερειάρχης”

Γραπτή παρέμβαση για το θέμα της παρουσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην υπηρεσία τους, εξέδωσε ο Θανάσης Πετράκος, της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”.

Με την παρέμβασή του, ο περιφερειακός σύμβουλος, ζητάει απ’ τον κ. Νίκα, όπως ανακαλέσει εντολή που έχει να κάνει με την παρουσία των υπαλλήλων στις δομές της Περιφέρειας.

Το σχετικό κείμενο της πρότασης του κ. Πετράκου, έχει ως εξής:

“Πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε εντολή να είναι όλοι οι υπάλληλοι στην υπηρεσία τους τη Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Την ώρα που: 1) Οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για την εξάπλωση της πανδημίας , 2) Η κυβέρνηση προχώρησε για αυτό το λόγο στο ακραίο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, 3) Οι περισσότερες υπηρεσίες του Δημόσιου όπως π.χ. το Υπουργείο Οικονομικών, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, άλλες Περιφέρειες, με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής, λειτουργούν με το 33% των υπάλληλων καθημερινά και τηλεργασία.

Ο κ. Νίκας, αντί να εκδώσει απόφαση για προσωπικό ασφαλείας και τηλεργασία όπως προβλέπει και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και όπως συνιστούν και οι Υπηρεσίες Υγείας, επιμένει να μαζευτούν όλοι οι υπάλληλοι τη Πέμπτη στα γραφεία τους.

Η εντολή αυτή του κ. Νίκα είναι ακατανόητη και δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και τις εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον καλούμε να ανακαλέσει την εντολή του αυτή και να συναισθανθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης”.

δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ