Μονεμβασία: Ταξίδι στο χρόνο μέσα από την καμπάνια “Η Ευρώπη στην περιοχή μου”

Τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα της Λακωνίας, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας σε εκδήλωση στη Μονεμβασία.

Η εκδήλωση, έγινε με αφορμή την παρουσίαση της καμπάνιας: “Η Ευρώπη στην περιοχή μου”, που υλοποιεί η Περιφέρεια στην ιστορική καστροπολιτεία και στηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Το κεντρικό θέμα της καμπάνιας, που είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, “ένα πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στον χρόνο”, έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία, το τοπίο και τα παραδοσιακά οικιστικά κτίρια της Μονεμβασιάς, η οποία έχει την πέτρα ως κύριο δομικό στοιχείο.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, τα τελευταία χρόνια και έπειτα από τις κοινές προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης σημαντικών μνημείων και κτιρίων στη Μονεμβασιά.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, θα οργανωθούν 5 ενημερωτικοί περίπατοι, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο οι πολίτες της Μονεμβασιάς και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς διατηρήθηκαν αρμονικά, πέντε εμβληματικά μνημεία / κτίρια της Μονεμβασιάς στη διάρκεια των αιώνων.

Κάθε περιήγηση θα έχει ένα ειδικό θέμα που περιλαμβάνει την φύση, την αρχιτεκτονική και τη βιωσιμότητα, την πολιτιστική κληρονομιά, την ιστορία, τις παραδόσεις και το οικοσύστημα.

Επιπλέον, για την πραγματοποίηση των ενημερωτικών περιπάτων, η ΕΛΛΕΤ, θα συνεργαστεί με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μονεμβασιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Διαδρομές”, τον Σύλλογο “Ρίζες” και τον περιβαλλοντικό Σύλλογο “Τουλίπα Γουλιμή”.

Οι περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στην παλαιά πόλη της Μονεμβασιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος