Ζητούν προσωπικό Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελ/σου

“Μόλις επτά (7) είναι οι υπάλληλοι που στελεχώνουν την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επιδιώκουμε να τους αυξήσουμε μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να λειτουργήσουμε ομαλά.”

Η αποκάλυψη αυτή, έγινε χθες, απ’ την κ. Ντίνα Νικολάκου (Αντιπεριφερειάρχης), στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου και συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των συντονιστικών οργάνων της Πολιτικής Προστασίας.

“Θέλουμε εξειδικευμένο προσωπικό και να μπορούν οι διευθύνσεις πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, να δίνουν υπερωρίες – όταν χρειάζεται- στους υπαλλήλους”, δήλωσε η κ. Νικολάκου.
Σύμφωνα με το νόμο, στελεχώνονται τα όργανα αυτής, σε κάθε Ενότητα, ενώ ο “χωρικός Αντιπεριφερειάρχης” θα είναι ο υπεύθυνος-συντονιστής.

Για τις πυρκαγιές με μικρή ένταση και με τοπική εστία, υπεύθυνος θα είναι ο Δήμος. Για μικρή πυρκαγιά και με ισχυρή ένταση εντός Ενότητας, υπεύθυνος φορέας θα είναι η Περιφέρεια, ενώ όταν η πυρκαγιά ξεπερνάει μία Ενότητα και έναν Δήμο, τότε η αρμοδιότητα ανήκει και πάλι στην Περιφέρεια.

Εάν η φωτιά, αγγίζει δύο (2) ή τρεις (3) Ενότητες και έχει ένταση, τότε η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο ή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ζητούν προσωπικό Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελ/σου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος