Μνημόνιο συνεργασίας για την ανέγερση του πρότυπου ανοιχτού Καταστήματος Κράτησης στον δήμο Μεγαλόπολης

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανέγερση πρότυπου ανοιχτού Καταστήματος Κράτησης στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Μετά από σειρά επισκέψεων του δημάρχου Μεγαλόπολης, Θανάση Χριστογιαννόπουλου, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου είχε συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και με στελέχη της Εταιρείας του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την ανέγερση πρότυπου ανοικτού Καταστήματος Κράτησης, στην περιοχή του δήμου Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας:

• το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, εντάσσει στο σχεδιασμό του, τη δημιουργία του νέου Καταστήματος Κράτησης στον Δήμο Μεγαλόπολης, για τις ανάγκες εφαρμογής της σωφρονιστικής πολιτικής της χώρας.
Αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της εκπόνησης, όλων των υποστηρικτικών μελετών (περιβαλλοντική, γεωλογική, γεωτεχνική, έγκριση όρων δόμησης κλπ.), για την ωρίμανση του έργου.

• Η ΚΤΥΠ Α.Ε., που διαθέτει εμπειρία υλοποίησης ανάλογων έργων, αναλαμβάνει την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών, καθώς και την υλοποίηση του έργου, ως Αναθέτουσα Αρχή.

• Ο Δήμος Μεγαλόπολης αναλαμβάνει όποιες απαραίτητες δράσεις εμπίπτουν στη χωρική και νόμιμη αρμοδιότητά του, για την υλοποίηση του έργου.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατασκευή αυτής της υποδομής, που θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας του δήμου, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.

– Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, κανονίστηκε να επισκεφθούν, τις επόμενες ημέρες τον Δήμο Μεγαλόπολης, η Σοφία Νικολάου, Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι κ.κ. Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, αντίστοιχα, της ΚΤΥΠ Α.Ε., για επιτόπιο έλεγχο επί του επιλεγέντος χώρου και τη συνέχιση των διαδικασιών.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού, αναφέρεται, όπως πράττει και για άλλα σημαντικά έργα για τον Δήμο.
Ακολουθεί βίντεο με σχετική ενημέρωση που πραγματοποίησε για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες, Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος