Μνημείο για τον Απόστολο Παύλο ετοιμάζεται στην Κόρινθο

Μνημείο του Αποστόλου Παύλου, για την πόλη της Κορίνθου, εξήγγειλε – σε συνέντευξη Τύπου- ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Νανόπουλος.

Έχοντας δίπλα του, τον αγιογράφο Βλάση Τσοτσώνη, παρουσίασε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία και κάνει λόγο, για τοποθέτηση μνημείου, αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο, στην κεντρική πλατεία της πόλης (”Περιβολάκια”).

Ο κ. Νανόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου, δήλωσε – μεταξύ άλλων – τα εξής:

“Το μνημείο πρέπει να μπει στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου η οποία θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να μετονομαστεί σε πλατεία «Αποστόλου Παύλου».

Η αισθητική του μνημείου είναι εξαιρετική και τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των Κορινθίων οι οποίοι περιμένουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα το οποίο έχουν εγκρίνει!

Όσοι αντιδρούν εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους και όχι την πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι από το 2014 γνώριζαν την πρόταση μου αυτή, βρίσκεται στο πρόγραμμα του 2014 στην σελίδα 12 και σε ποσοστό 48,98 αυτό το πρόγραμμα το ενέκριναν.

 

Όσοι αντιδρούν οφείλουν σεβασμό στην πλειοψηφία των Κορινθίων που θέλουν να υπάρχει στην πλατεία το Μνημείο και να μετονομαστεί σε πλατεία Απ. Παύλου(…)”.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, μέσω του μνημείου αυτού, είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ