Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας από το Άστρος Κυνουρίας: «Αταλάντευτη η προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας»

“Στο νέο Σύνταγμα του Άστρους, επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας. Κατοχυρώθηκε η ελευθεροτυπία και καταργήθηκε η δουλεία. Διακόσια χρόνια μετά, η επιστροφή μας στις γενέθλιες, συντακτικές στιγμές του ελληνικού κράτους, ανακαλεί σ’ όλους μας, τις θεμελιώδεις αξίες της συνύπαρξής μας”.

Αυτό, τόνισε απ’ το Άστρος Αρκαδίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την παρουσία της, στις εκδηλώσεις, για την 198η επέτειο της Β’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, το 1823, στην έδρα του δήμου της Βόρειας Κυνουρίας.

“Είναι μία μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος και την συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. Διακήρυξε η Συνέλευση, πανηγυρικά, την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα, με κάθε θυσία”, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που άκουσε τον Εθνικό Ύμνο, από άγημα, σε στάση προσοχής, εισήλθε στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης (στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους), παρακολούθησε την Δοξολογία και άκουσε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

“Το Σύνταγμα του Άστρους (99 άρθρα), αλλά και τα επόμενα που ακολούθησαν, έθεσαν τα θεμέλια μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράδοσης, που με το πέρασμα των χρόνων, οδήγησαν στην θεμελίωση του πυλώνα του ελληνικού συνταγματισμού”, ανέφερε με έμφαση, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλεβιζάτος, κλείνοντας την ομιλία του, κατά τον Πανηγυρικό της ημέρας.

“Οι εργασίες της Β’ Εθνοσυνέλευσης, εκτός του νέου Συντάγματος, οδήγησαν στην κατάργηση των τοπικών διοικήσεων, στην κατάργηση του θεσμού του Αντιστρατήγου, στην ενίσχυση του Βουλευτικού, στην επέκταση των δικαιωμάτων (και των κοινωνικών) του ανθρώπου, αλλά και στην εμψύχωση του εμπορίου και του πρωτογενούς τομέα. Η Συνέλευση του Άστρους, ανέβαλε τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά, τελικά δεν τον απέτρεψε”, τόνισε ο καθηγητής Νίκος Αλεβιζάτος.

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας από το Άστρος Κυνουρίας: «Αταλάντευτη η προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την λιτή – λόγω περιοριστικών μέτρων και σχετικού πρωτοκόλλου – εκδήλωση, μετέβη στο Δημαρχείο του δήμου Β. Κυνουρίας, όπου και είχε ολιγόλεπτη επαφή με τους τοπικούς – θεσμικούς εκπροσώπους.

Η κ Σακελλαροπούλου, ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Κυνουρία, με άτυπη επίσκεψη στην χώρους της φημισμένης (με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά) Ρωμαικής Έπαυλης, του Ηρώδη του Αττικού, στην Εύα, στην Ιερά Μονή της Λουκούς, στα Δολιανά και στην πανέμορφη και προστατευόμενη, λίμνη Μουστού (υδροβιότοπο), λίγο έξω απ’ το Άστρος.

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας από το Άστρος Κυνουρίας: «Αταλάντευτη η προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας»
f/b Γ. Καμπύλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος