Μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη: Ένταξη κοινοτήτων σε καθεστώς μέριμνας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, και τον βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, επιτεύχθηκε θετική εξέλιξη στο ζήτημα της υπαγωγής πολλών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά και των Δήμων Γρεβενών και Βοΐου, στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα.

Η εξέλιξη προκύπτει από την 17η Απόφαση Γραπτής Διαδικασίας, επί της 8ης τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας (2014-2020), καθώς η Επιτροπή Παρακολούθησης ενέκρινε τη σχετική πρόταση. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η τυπική έγκριση από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον Δήμο Μεγαλόπολης, προβλέπεται η υπαγωγή στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα των τοπικών κοινοτήτων: Μαυριών, Κυπαρισσίων, Θωκνίας, Χωρέμη, Τριποτάμου, Νεοχωρίου, Λυκοσούρας, Βελιγοστής, Ελληνίτσας, Ποταμιάς, Σουλαρίου, Λεονταρίου, Ραψομμάτη, Περιβολίων, Ανθοχωρίου, Γέφυρας, Μεγαλοπόλεως, Μαραθούσης, Πλάκας, Σούλου, Κατσίμπαλη, Ζώνης, Τριλόφου, Νέας Εκκλησούλας και Μακρυσίου.

Η ένταξη των περιοχών αυτών θα τις καταστήσει δικαιούχους ενισχύσεων, οι οποίες προέρχονται από το υπομέτρο 13.3 του ΠΑΑ 2014-2020 «Ενισχύσεις σε περιοχές με Ειδικά Μειονεκτήματα».

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ, Κώστας Βλάσης: «Όπως έχουμε δεσμευθεί θα συνεχίσουμε να έχουμε το ενδιαφέρον μας στραμμένο στη Μεγαλόπολη, στηρίζοντας την περιοχή ενόψει της απολιγνιτοποίησης. Η Κυβέρνηση μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των κατοίκων της Μεγαλόπολης, όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζει να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να ενισχύσουμε την περιοχή και να διασφαλίσουμε την ευημερία των πολιτών της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος