Αποφάσεις για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυσης των υποδομών, πήρε πρόσφατα, η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όπως έγινε γνωστό, αρχίζει η διαδικασία για την ένταξη δύο έργων, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα στους δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, στη Λακωνία.
Η Επιτροπή ενέκρινε τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκπόνηση της μελέτης για τη ζώνη του Ευρώτα και των παρακείμενων χειμάρρων. Η μελέτη αυτή, αφορά περιοχές των οικισμών Σκάλας, Έλους, Βλαχιώτη και Λεήμονα και έχει ως αντικείμενο, τον σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου στην περιοχή.
Παράλληλα, η Περιφέρεια, δρομολογεί και τη διαδικασία για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, έργου για τη διευθέτηση του ρέματος στον οικισμό Κεγχρεών του δήμου Κορινθίων με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος