Μελετάται η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΔΕΘ, στην προοπτική δημιουργίας στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ενός εκθεσιακού κέντρου – αντένα της ΔΕΘ, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, μετά και την μετάβασή της στην μεταλιγνιτική εποχή.

Η ιστορική αλλά και η σύγχρονη δημιουργική Πελοπόννησος, δίνει το “παρών” στην φετινή 85η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισαν επίσης τη συνεργασία των δύο πλευρών στην προοπτική δημιουργίας στη Μεγαλόπολη ενός εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τιμώμενη Περιφέρεια από την ΔΕΘ, φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καθώς στον Μοριά άναψε πριν δύο αιώνες η σπίθα του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε, ακόμη, πως η Περιφέρεια έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι ήδη έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, διαθέτοντας γύρω στα 5 εκ ευρώ για την πρώτη φάση των παρεμβάσεων, ενώ αναμένεται και η συνδρομή από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησαν επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας και ο υπεύθυνος οργάνωσης της ΔΕΘ, Παναγιώτης Χατζηιωάννου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος