Μεγαλόπολη : Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Εκδήλωση στη Μεγαλόπολη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης.

Η Ελληνική Εταιρεία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, διοργανώνει την εκδήλωση της Μεγαλόπολης. Γίνεται στο πλαίσιο του έργου ” δράσεις αναζωογόνησης των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο ”. Η δράση χρηματοδοτείται απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της Μεγαλόπολης. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 (13.30).

Θα παρουσιαστούν οι κατευθύνσεις για την αναζωογόνηση της περιοχής, με έμφαση στην ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών για τη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου και για την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό πλαίσιο ανάπτυξης.

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της οργανωμένης αξιοποίησης των δημόσιων εκτάσεων στις ζώνες απολιγνιτοποίησης της περιοχής. Στόχος είναι να προχωρήσει ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μετάβασης και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Η Μεγαλόπολη, θα πρέπει να προσελκύσει βιώσιμες επενδύσεις που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση οικοσυστημάτων ανάπτυξης και καινοτομίας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις διαθέσεις εκτάσεις, για τα εργαλεία στήριξης και για τις αναπτυξιακές προοπτικές. Παράλληλα, θα καταγραφούν οι προβληματισμοί και οι προτάσεις. Θα αναπτυχθούν θέματα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, για την αποκατάσταση των εδαφών, για τον χωροταξικό σχεδιασμό, για τις διαθέσεις εκτάσεις, για τις επενδυτικές ευκαιρίες, για τα χρηματοδοτικά προγράμματα κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος