Μεγαλόπολη: 300 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του λιγνιτικού πεδίου

“Η πληττόμενη περιοχή είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και προς τα εκεί πρέπει να κατευθύνονται τα πιο ισχυρά κίνητρα. Η Μεγαλόπολη δεν πρέπει να αδικηθεί”.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής ΣΔΑΜ, η οποία έγινε υπό τον καθηγητή, Κωστή Μουσουρούλη.

Μεγαλόπολη: 300 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του λιγνιτικού πεδίουΓνωστοποιήθηκε, ότι θα διατεθούν 300.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, για την αποκατάσταση του λιγνιτικού πεδίου, έργο που θα παράσχει απασχόληση σε επιχειρήσεις που εργάζονται στα λιγνιτωρυχεία.

Παράλληλα η πολιτεία θα αγοράσει από τη ΔΕΗ μέρος του λιγνιτικού πεδίου, για συγκεκριμένες χρήσεις.

Αναφορικά με το ειδικό χωροταξικό για τη Μεγαλόπολη, συζητήθηκε ο καθορισμός χρήσεων γης, στις οποίες προβλέπεται και η διαμόρφωση Βιομηχανικού Πάρκου 1.800 στρεμμάτων.

Όπως διευκρινίστηκε, οι χρήσεις γης θα διαμορφωθούν ανάλογα με τους πυλώνες ανάπτυξης του master plan για την δίκαιη μετάβαση.

Επίσης έγινε συζήτηση σχετικά με τον προσδιορισμό, των άμεσα και έμμεσα πληττόμενων περιοχών, όπως η Μεγαλόπολη, η Τρίπολη και η Οιχαλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος