Ο δήμος Κορινθίων διατήρησε τις 5 σημαίες που είχε το 2024. Μάλιστα, έχει μία βραβευμένη παραλία, σ’ όλη την έκταση του παραλιακού του μετώπου, απ’ την περιοχή του Κόρφου και την Αλμυρή, μέχρι την Κόρινθο και τον τέως δήμο Άσσου – Λεχαίου.
Ο Νίκος Σταυρέλης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η συγκεκριμένη βράβευση για την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής: «Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Γι αυτό και οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία, όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους», είπε ο κ. Σταυρέλης, και συνέχισε αναφερόμενος στις αυστηρές προϋποθέσεις απονομής της Γαλάζιας Σημαίας, «με πιο χαρακτηριστική την ποιότητα των υδάτων, η οποία πρέπει να είναι «Εξαιρετική». Ταυτόχρονα, όμως, απαιτεί και την ύπαρξη μιας σειράς υποδομών που να επιβεβαιώνουν ότι οι παραλίες και οι ακτές είναι ελεύθερες και προσβάσιμες προς όλους, αλλά και ασφαλείς…».
Ο δήμος Κορινθίων, έχει υποβάλλει και αίτημα για 6η γαλάζια σημαία, στην Ιερατική. Για να λάβει ένας Δήμος, «Γαλάζια Σημαία», θα πρέπει να τηρεί, 33 συνολικά κριτήρια για τις ακτές. Αυτά, αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια των λουόμενων και των επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης, παρακολουθείται κάθε χρόνο, από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, Γίνονται δειγματοληψίες ελέγχου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος