Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Μεγαλόπολη, καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά πέρασε γρήγορα στον οικισμό Χωρέμη και έκαψε σπίτια.

Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο σημείωσε, ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Χωρέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, χτύπησε το 112 στην περιοχή με το μήνυμα να αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή». Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη
Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Ήδη τα χωριά, Απιδίτσα και Χωρέμη έχουν εκκενωθεί προς Βελιγοστή και Μεγαλόπολη ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στις λιγνιτικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός, με τον δήμαρχο προεδρεύουν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό των δυνάμεων, ώστε τα μηχανήματα έργου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος