Μ. Χρυσοχοΐδης από Τρίπολη: Για τουλάχιστον 3 χρόνια η πόλη θα στεγάσει σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων

“Για τουλάχιστον 3 χρόνια, η Τρίπολη και οι εγκαταστάσεις του 11ου Συντάγματος Πεζικού, θα φιλοξενήσουν τους σπουδαστές – αστυνομικούς της Σχολής Αστυφυλάκων. Η Αρκαδία θα έχει την τοπική σχολή για αστυνόμους, συνοριοφύλακες, ειδικούς φρουρούς, δικαστικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς. Οι υποχρεώσεις μας για εκπαίδευση είναι πολλές. Η εκπαίδευση είναι σημαντική, αφού, οι αστυνομικοί πρέπει να είναι αποτελεσματικοί για την ασφάλεια των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινή μάχη και για την κοινωνική αστυνόμευση. Είμαστε κοντά στους πολίτες“.

Αυτό, δήλωσε από το δημαρχείο της Τρίπολης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Πριν την επαφή με τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη και με τον περιφερειάρχη της Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του 11ου Συντάγματος Πεζικού της Τρίπολης, εκεί, δηλαδή, που πρόκειται να φιλοξενηθούν – σε πρώτη φάση – 600 δόκιμοι αστυφύλακες, με το τέλος του χρόνου και την έναρξη του νέου έτους.

Ο υπουργός, συνέχισε, λέγοντας τα εξής: “Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και την εδώ Αυτοδιοίκηση, που υλοποιούν την πρότασή μας για τη Σχολή της Τρίπολης. Προσθέτουμε στην Τρίπολη, αρχικά, 600 νέους κατοίκους για κάποιους μήνες, όπου, μαζί με τους συγγενείς τους και τους φίλους τους, θα συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή της περιοχής. Ενισχύεται, έτσι και η τοπική οικονομία“.

Ο υπουργός, εκτός από τα θέματα της σχολής, με τους υπεύθυνους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, συζήτησε και άλλα ζητήματα.

Εν συνεχεία, αναχώρησε για τη Νέα Κίο της Αργολίδας, όπου το μεσημέρι θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στην σύσκεψη, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, ο υπουργός, θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Όπως είναι γνωστό, στους δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος