Μ. Βορίδης από την Τρίπολη: “Ο πρόεδρος Ερντογάν έλαβε τις απαντήσεις στον ΟΗΕ από τον Πρωθυπουργό “

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Άλωσης της Τριπολιτσάς, εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Με αφορμή τους εορτασμούς της Τρίπολης, ο Υπουργός, απ’ το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Άρεως της πόλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Και φέτος εορτάζουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Άλωση της Τριπολιτσάς, που με αυτήν, θεμελιώθηκε η επιτυχής έκβαση της Επανάστασης. Και βέβαια, καταλαβαίνει ο καθένας, ότι οι Τούρκοι, ακόμα, προφανώς, δεν έχουν συμφιλιωθεί με το γεγονός, ότι πλέον, δεν υπάρχει Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πρόεδρος Ερντογάν, εκπροσωπεί έναν νέο Οθωμανισμό, ο οποίος είναι απολύτως καταδικαστέος. Έλαβε τις απαντήσεις στον ΟΗΕ απ΄’ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ξεκάθαρο στην διεθνή κοινότητα, ότι, ένας τέτοιου είδους ρητορική για το διεθνές δίκαιο, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη και πάντως, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση και πάντα θα λαμβάνει τις κατάλληλες απαντήσεις απ την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό”.

Μ. Βορίδης από την Τρίπολη: “Ο πρόεδρος Ερντογάν έλαβε τις απαντήσεις στον ΟΗΕ από τον Πρωθυπουργό “
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος