Π. Νίκας : Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Array

«Η εικόνα με τα αστικά απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι θεαματικά διαφορετική τώρα, σε σχέση με το παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και ομαλά ο σχεδιασμός. Μόνο εάν μου μεταφέρετε προβλήματα και μου ζητήσετε παρέμβαση, θα το πράξω. Είμαι εδώ για να ακούσω. Εάν χρειάζεστε κάτι, εγώ θα το κάνω».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη και απ’ την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Υπουργός των Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο ευρύτατης αυτοδιοικητικής σύσκεψης για το θέμα της μεταβατικής και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις επιταγές της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη, συμμετείχε, εκτός της Περιφερειακής Αρχής και των δημοτικών αρχών, όλων των δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου και της εταιρείας που έχει αναλάβει να διαχειριστεί το έργο.

Π. Νίκας : Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου
Στ. Ζορμπαλάς

Ο υπουργός άκουσε όλα τα θέματα, τα αιτήματα, τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο στάδιο αυτό και ζήτησε απ’ όλες τις πλευρές, να τηρήσουν, στο ακέραιο, τους όρους της σύμβασης.

Θα πρέπει να πληρώνουν οι δήμοι, σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ όπως διέρρευσε, εάν αυτό δεν γίνει, τότε η εταιρεία, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, θα αναγκαστούν να προβούν σε νομικές και άλλες ενέργειες, εξασφαλίζοντας τα μισθώματα που προκύπτουν, απ’ τις προυποθέσεις της συμμετοχής των δήμων, στη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Π. Νίκας : Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου
Στ. Ζορμπαλάς

Π. Νίκας: ” Τη Δευτέρα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου “

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο καλωσόρισμα του Υπουργού, είπε τα εξής:

« Θέλουμε να λύσουμε προβλήματα που αντικειμενικά υπάρχουν με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το έργο είναι σε πορεία, όμως είμαστε σε μία ανηφόρα. Για πρώτη χρονιά, πήγε καλά η Πελοπόννησος στη διαχείριση. Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Η Παλαιόχουνη λειτουργεί. Οι χωματερές, οι ΧΑΔΑ, οι ΧΥΤΑ Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας πρέπει να πάψουν να λειτουργούν. Στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, την προσεχή Δευτέρα, ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του. Θα υπογράψω τη Δευτέρα την ανάκληση αυτής της άδειας”.

Π. Νίκας : Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος