Λυκουρέντζος από Τρίπολη: “Στόχος είναι εντός των προσεχών ημερών να εξοφληθούν οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου στους πυρόπληκτους”

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, στους κτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές, απ’ τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Για τις αποζημιώσεις που έχουν να κάνουν με το φυτικό κεφάλαιο, αυτές, εκτιμάται, ότι θα καταβληθούν, μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τα πιο πάνω, γνωστοποιήθηκαν, κατά τη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, στελεχών του Οργανισμού, καθώς και εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας – Κοινωνικής Αρωγής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, θα υπάρξει στήριξη και σε Αργολίδα και Κορινθία, αφού και αυτές οι Ενότητες επλήγησαν απ’ τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Λυκουρέντζος από Τρίπολη: “Στόχος είναι εντός των προσεχών ημερών να εξοφληθούν οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου στους πυρόπληκτους”
www.ppel.gov.gr

Όπως αποκάλυψε, ο Παναγιώτης Νίκας, σύντομα θα υπάρξει και προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όσον αφορά τα έργα στις δασικές περιοχές.

« Ο στόχος είναι εντός των προσεχών ημερών να εξοφληθούν οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου στους πυρόπληκτους».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Για τις αποζημιώσεις στο φυτικό κεφάλαιο, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, γνωστοποίησε, ότι, οι αποτυπώσεις των πυρόπληκτων περιοχών, ολοκληρώθηκαν και μέχρι τέλος του μήνα οι αρμόδιες επιτροπές θα λάβουν τα αρχεία, ώστε να αποφασίσουν για το ύψος της αποζημίωσης.

Για τις αποζημιώσεις σε πάγια, εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς, ο κ. Λυκουρέντζος, τόνισε, ότι θα πρέπει και αυτά, πρώτα να ελεγχθούν απ’ τις αρμόδιες επιτροπές και έπειτα να ακολουθήσει η απόφαση για το ποσοστό της αποζημίωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος