Λουτράκι: Βραβεύσεις σχολείων για την συμβολή τους στην ανακύκλωση

Εκδήλωση για τη βράβευση των σχολείων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, για τη συμμετοχή τους, στις δράσεις ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021 και «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης».

Τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, καθώς και το σχολείο με τη φωτογραφία της δράσης που έλαβε τις περισσότερες ψήφους αρεσκείας, έλαβαν από δύο πολυμηχανήματα χορηγία της ΑΦΗΣ και του προγράμματος ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση Followgreen, καθώς και μία φωτογραφική μηχανή χορηγία της Recycom.

Επιπλέον, τα πρώτα σχολεία, έλαβαν έπαινο συμμετοχής και μία ελιά, ως συμβολικό δώρο, για τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις, έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο.

Στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, ανακύκλωσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, καπάκια, μπαταρίες και τηγανέλαιο).

Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση, εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος