Λεβίδι Αρκαδίας: Δημοπρατείται το αποχετευτικό και ο βιολογικός

Εγκρίθηκαν απ’ το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρισης, ύδρευσης-αποχέτευσης δήμου Τρίπολης, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται σε 3.773.675,00 Ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΤ κ. Κώστας Τζιούμης, ανάφερε για το έργο:

“ο οικισμός Λεβιδίου επιτέλους αποκτά βιολογικό καθαρισμό και σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αφού αποτρέπεται η ρύπανση των εδαφών, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής, και επιτυγχάνεται η προστασία της ανθρώπινης υγείας”.

– Το συγκεκριμένο έργο, είχε ενταχθεί το 2018, επί αειμνήστου δημάρχου, Δημήτρη Παυλή. Τότε, φορέας χρηματοδότησης ήταν ο Φιλόδημος του ΥΠΕΣ και είχε προυπολογισμό 11,3 εκατ. ευρώ. Το έργο, περιελάμβανε το αποχετευτικό δίκτυο, την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης.

πηγή: www.tripolis.gr
κεντρ. φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
εσωτ. φωτό: www.tripolis.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ