Λεωνίδιο: Έργο συντήρησης στο αναρριχητικό πάρκο

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες συγκαταλέγεται ο πεζοπορικός τουρισμός, κερδίζουν παγκοσμίως έδαφος. Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει επενδύσει σε αυτό το είδος τουρισμού και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, μέσα και από σημαντικές συνεργασίες στην ανάδειξη ανάλογων μορφών τουρισμού.

H Νότια Κυνουρία και το Λεωνίδιο αποτελεί πλέον τόπο ιδιαίτερου αναρριχητικού ενδιαφέροντος. Τα πολλά βράχια καλής ποιότητας, η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, το ήπιο κλίμα, η παραθαλάσσια θέση του, το έντονο ενδιαφέρον γνωστών Ελλήνων και ευρωπαίων αναρριχητών, σε συνδυασμό με την αυθεντική τσακώνικη φιλοξενία και διατροφή και τα αγροτικά προϊόντα βιολογικής καταγωγής, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του, το καλοδιατηρημένο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον του – τα αρχοντικά του – τα ποιοτικά τουριστικά καταλύματά του – τους αναβαθμισμένους χώρους εστίασης και αναψυχής – τον δασικό / πεζοπορικό και βοτανικό κήπο της ευρύτερης περιοχής κ.λ.π

Στο πλαίσιο περαιτέρω βελτίωσης υπογράφηκε το έργο συντήρησης και βελτίωσης βατότητας περιπατητικών μονοπατιών αναρριχητικού πάρκου Κοινότητας Λεωνιδίου από τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χ. Λυσίκατος πριν από λίγες μέρες.

Το έργο είναι συνολικής αξίας 6.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΥΠΑ) και περιλαμβάνει αναλυτικά

Α. Την εργασία συντήρησης βελτίωσης βατότητας περιπατητικών μονοπατιών αναρριχητικού πάρκου Κοινότητας Λεωνιδίου αξίας 6.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΥΠΑ) όπως ακριβώς αυτή περιγράφεται την 61/2021 περιγραφή που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και συμφωνεί με την προσφορά του αναδόχου. Η εργασία συντήρησης βελτίωσης βατότητας περιπατητικών μονοπατιών αναρριχητικού πάρκου Κοινότητας Λεωνιδίου περιλαμβάνει: καθαρισμό των μονοπατιών από πέτρες, λιθαράκια, ακόμη και μεμονωμένους βράχους-ογκολίθους, θάμνους, αγριόχορτα και σκουπίδια πάσης φύσεως, κλαδιά, πεσμένους κορμούς καθώς και τη μεμονωμένη μόρφωση του δαπέδου (τσάπισμα) όπου απαιτείται αλλά και το γενικό καθαρισμό από οποιοδήποτε άλλο υλικό εμποδίζει την ομαλή πεζοπορία και την ασφάλεια σ’ αυτό.
Σαν προς αποκατάσταση μονοπάτια είναι τα εξής:

1. Μονοπάτι στην τοποθεσία Γαλιώρα έκτασης 1.300μ που εξυπηρετεί τα αναρριχητικά πεδία Theos Pillar, Theos Cave, Micro Theos, Theos Right, Love
Ledge

2. Μονοπάτι στην τοποθεσία Πετσίνα έκτασης 930μ που εξυπηρετεί το αναρριχητικό πεδίο Yellow Eyes

3. Μονοπάτι στην τοποθεσία Υώκου έκτασης 1.250μ που εξυπηρετεί το αναρριχητικό πεδίο Theatro 4. Μονοπάτι στην τοποθεσία Μακριά Πλευρά έκτασης 1.100μ που εξυπηρετεί το αναρριχητικό πεδίο Loupas.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος