Λακωνία : Συνεχίζεται η “Ιατρική Απόβαση” φοιτητών Ιατρικής στο Κ.Υ. Αρεόπολης

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζεται μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση 2020”.

Φοιτητές από όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας, εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας, στα πλαίσια ενός προγράμματος που υλοποιείται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής και μελλοντικών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες.

Ουσιαστικά οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών αλλά και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των πανεπιστημιακών κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος