Λακωνία: Κινητικότητα για το φράγμα της Κελεφίνας και το αρδευτικό του Τρινάσσου

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον γενικό γραμματέα ενωσιακών πόρων και υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε στην Αθήνα, αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία της Λακωνίας.

Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του φράγματος της Κελεφίνας και του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσσου.

Συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκων Τζινιέρης, εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Τρινάσσου, υπηρεσιακός παράγοντας της Π.Ε. Λακωνίας και εκπρόσωποι του Υπουργείου.

“Στόχος είναι να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου του φράγματος της Κελεφίνας και να προωθηθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της μελέτης των δικτύων άρδευσης”, αναφέρει με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Όσον αφορά το αρδευτικό έργο του Τρινάσσου, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βερούτη,  αναμένεται εντός μηνός η περιβαλλοντική αδειοδότηση και το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των υδραυλικών.

Συγχρόνως, κατά τον αντιπεριφερειάρχη, τον Μάιο του 2022 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε το έργο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί απ’ το Πρόγραμμα της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος