Λακωνία: «Ισσωρία Άρτεμις 2022 – Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων

Ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Ισσωρία Άρτεμις 2022 – Αγωνιστικός Δόλιχος Δρόμος 50 σταδίων», που περιλαμβάνει μια διαδρομή 50 σταδίων (9.613,5 μέτρων) ανάμεσα στους λιμένες Σκουταρίου και Κότρωνα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί.

Το αθλητικό δρώμενο, που εξελίσσεται σε θεσμό τα τελευταία χρόνια, προκηρύσσουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία», Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το Ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (ΙΕΦΑΙ) υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Αφετηρία έξω από το λιμάνι Σκουταρίου και τερματισμός στο λιμάνι Κότρωνα (μώλος). Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα
πριν (08.00 π.μ.)

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Μάνης.
Όλα αυτά μέσα σε ένα χώρο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Η περιοχή της νότιας Μάνης έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000 και έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή με κωδ. GR2540008 ΖΕΠ (Ζώνη Ειδικής Προστασίας). Η ιστορία της περιοχής, η οποία αναφέρεται ως Αρχαία Τευθρώνη (σημερινός Κότρωνας) συνδέεται με τη λατρεία της Θεάς Άρτεμιδος, με την ονομασία ως «Ισσωρία Άρτεμις». Υπάρχουν δε, αρχαιολογικά ευρήματα που καταδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη μεγάλου ναού, δωρικού ρυθμού, αφιερωμένου στη λατρεία της πλησίον της τοποθεσίας «Σκοπά» του Κότρωνα.

Κατηγορίες

– Κατηγορία Ανδρών. Βράβευση των 3 πρώτων νικητών: χρυσό – αργυρό – χάλκινο έπαθλο.
– Κατηγορία Γυναικών. Βράβευση των 3 πρώτων νικητριών: χρυσό – αργυρό – χάλκινο έπαθλο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο συμμετοχής στον τερματισμό.

Συμμετοχές

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας
τους. Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 250. Θα τηρηθεί χρονολογική σειρά με βάση τη δήλωση συμμετοχής. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών όταν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γεν. γραμματέας του Ινστιτούτου «Όμοιοι της Μάνης», Κατερίνα Κουσουρή, στο email homoioimanis@gmail.com.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος