Λακωνία : Επίσκεψη και ομιλία Τσίπρα – Συνάντηση Τσίπρα – Δούκα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την Δευτέρα (3 Φεβρουαρίου) το νομό Λακωνίας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχικά επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας και συζήτησε με ελαιοπαραγωγούς, για το ζήτημα της χαμηλής τιμής του ελαιόλαδου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ διατύπωσε πρόταση για δημιουργία εθνικού συμβουλίου για την ελαιοκομία.

Σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, σε συνδυασμό με θεσμικές αλλαγές και να τεθεί στο επίκεντρο η συνεταιριστική συνεργασία.

Πρόσθεσε ότι πέρυσι, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, είχε ζητήσει έκτακτη ενίσχυση της ελαιοπαραγωγής και έθεσε το ερώτημα αν υπήρξε συνέχεια σε αυτό το αίτημα, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει εκ νέου το ερώτημα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ.Πέτρο Δούκα και αντάλλαξαν απόψεις για αναπτυξιακά θέματα.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.‬

Ακούστε και το ηχητικό απόσπασμα απο τη συνάντηση στο Δημαρχείο της Λακωνικής πρωτεύουσας :

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος