Λακωνία: Αναβολή του «Spartan Race» λόγω κορονοϊού

Η πανδημία της Covid-19 έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα στη διεθνή καθημερινότητα. Από την επέλασή της, που σε μεγάλο βαθμό ανατρέπει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, δε θα μπορούσαν να “ξεφύγουν” οι αθλητικές διοργανώσεις και δραστηριότητες στο παγκόσμιο, αλλά και το εγχώριο στερέωμα.

Έτσι, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19, που επέφεραν τη ματαίωση του φετινού «Σπάρταθλον», οι διοργανωτές του «Spartan Race» ανακοίνωσαν την ακύρωση του φετινού αγώνα στη Σπάρτη, που ήταν προγραμματισμένος για το διάστημα από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2020.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης υποχρεώθηκαν στην απόφαση ματαίωσης, καθώς το όριο συμμετοχών μειώθηκε δραστικά από 5.000 σε μόλις 100 άτομα (συμπεριλαμβανομένου προσωπικού και εθελοντών), επομένως θα έπρεπε να υπάρξουν γενναίες περικοπές και επιλογή αθλητών και στελεχών, γεγονός που θα παραμόρφωνε το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του event.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Spartan Race Greece, Ρούλα Γκαρμάτη, παρά τις προσπάθειες για διεξαγωγή με αυστηρά μέτρα προστασίας, οι περιορισμοί που τέθηκαν, καθώς και η αδυναμία εξασφάλισης εγγυήσεων για την ομαλή διοργάνωση, κατέστησαν αναπόφευκτη τη ματαίωση της διοργάνωσης, η οποία θα ήταν η τέταρτη συνεχής στη Σπάρτη, ύστερα από την πρεμιέρα το 2017.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, εφόσον επανέλθει η κανονικότητα, το «Spartan Race» της Σπάρτης θα διεξαχθεί του χρόνου, κατά το τετραήμερο 4 έως 7 Νοεμβρίου 2021.

πηγή φωτο: www.spartanrace.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος