Λακωνία: 33η «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα»

Το επετειακό 40ο «Σπάρταθλον» ανήκει στο παρελθόν, όμως σε λίγες ημέρες η Σπάρτη ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα ακόμα θεσμοθετημένο αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για την 33η «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη συνολικής απόστασης 257 χλμ.

Στον αγώνα, που διοργανώνει η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), η εκκίνηση θα δοθεί στις 7:30΄ πμ του Σαββάτου από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), ενώ η ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει στο άγαλμα του Λεωνίδα μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης. Οι πρώτοι αθλητές αναμένονται να αφιχθούν στη λακωνική πρωτεύουσα γύρω στις 4:00 μμ, ενώ το χρονικό όριο τερματισμών εκπνέει στις 7:30΄ μμ του Σαββάτου.

Οι Σπαρτιάτες

Από λακωνικής πλευράς, στην 33η «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα» συμμετέχουν δύο ποδηλάτες του Σπαρτιατικού ΓΣ, οι Δημήτρης Ντάρμος και Σταύρος Πετρόπουλος.

Κατηγορίες

– Ανδρών: 30+ ετών (1992)

– Γυναικών: από 25+ ετών (1997)

Η διαδρομή: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφόρος Αθηνών – Νέα ΕΟ Αθηνών/Κορίνθου – Κόρινθος – Παλαιά ΕΟ Κορίνθου/Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός (άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης).
Ελεύθερο μέρος διαδρομής: Μετά την πρώτη στάση ανασυγκρότησης Κορίνθου, το ελεύθερο θα δοθεί εν κινήσει στην Παλαιά ΕΟ Κορίνθου-Άργους, κοντά στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου κατόπιν εντολής του αλυτάρχη, σε σημείο που θα θεωρηθεί κατάλληλο ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Σημεία ανεφοδιασμού/ελέγχου: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο (76ο χλμ. στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195ο χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στους Μύλους και β) Λίγο πριν την είσοδο της πόλης-στην Τρίπολη.

Στα σημεία ελέγχου όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να φροντίζουν για το σφράγισμα της κάρτας τους με δική τους ευθύνη. Κατά τον τερματισμό, οφείλουν να παραδώσουν την κάρτα τους στη γραμματεία για να καταγραφεί η ώρα τερματισμού.
Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο δικαιούχος, μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά δεν θα καταγραφεί ως τερματισμός.
Σημειώνεται ότι το σημείο ανεφοδιασμού/ελέγχου της Τρίπολης θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 17:00 οπότε και θεωρείται έγκυρη η διέλευση των ποδηλατών μόνο μέχρι αυτή την ώρα.
Από την ώρα αυτή και μετά, οι κάρτες συμμετοχής θα παραδίδονται -εφόσον ζητηθούν- στη διοργάνωση και η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνεται με δική τους ευθύνη.

Κανονισμοί: Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ για την ποδηλασίας δρόμου και σύμφωνα με τον ΚΟΚ, και τους ειδικούς κανονισμούς της ΠΕΠΑ.
Η χρήση κράνους και η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κλπ) θεωρείται απαραίτητη.
Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού.

Σαν όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης.

Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και έχει δοθεί σε αυτά ο ειδικός αριθμός σειράς από τη διοργάνωση.
Απαγορεύεται η συνοδεία συμμετεχόντων με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την τεχνική επιτροπή. Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής. Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα συνοδεύουν.

Η πιθανή τροφοδοσία/υδροδοσία από τα αυτοκίνητα συνοδείας στη διαδρομή Αθήνα-Κόρινθος, επιτρέπεται μόνο στο τέλος του group, με ευθύνη του συμμετέχοντα.

Βραβεύσεις/απονομές

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο την εκδήλωση, χωρίς ποινή, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν εκτός χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.
Οι απονομές θα γίνουν στις 9:00 μμ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης ή ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος