Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης – Β. Γούργαρης: “‘Χρυσάφι’ θα πληρώσουν τα απορρίμματα οι δημότες της Τρίπολης”

“Oι δημότες της Τρίπολης, μέχρι τώρα, πληρώνουν τα απορρίμματα πολύ ακριβά, απ’ εδώ και πέρα, θα τα πληρώνουν ‘χρυσάφι'”. Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Γούργαρης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, γνωστοποίησε – κατ΄αυτόν – τα στοιχεία του προϋπολογισμού του δήμου της Τρίπολης για το 2022.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Θα πληρώσουμε 2,8 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρσι για την διαχείριση.

Για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτρφωτισμού, προυπολογίζεται το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ απ’ τα 5,4 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021, για τις πληρωμές της διαχείριση των σκουπιδιών, μέσω ΣΔΙΤ, 1,4 εκατ. ευρώ, για τη μεταφορά των απορριμμάτων 200.000 ευρώ.

Σύνολο, δηλαδή, 2,8 εκατ. ευρώ, περισσότερα από πέρσι.

Αυτό σημαίνει, ότι για τους 15.000 τόνους των απορριμμάτων του δήμου της Τρίπολης, οι δημότες, θα πληρώσουν το 2022, για κάθε τόνο απορριμμάτων, 385,6 ευρώ”.

Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης – Β. Γούργαρης: “‘Χρυσάφι’ θα πληρώσουν τα απορρίμματα οι δημότες της Τρίπολης”
Στ. Ζορμπαλάς

Ο Ευάγγελος Γούργαρης, σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για τα δημοτικά τέλη (ο δήμαρχος Κ. Τζιούμης έχει πει ότι αυτά δεν πρόκειται να αυξηθούν), εκτίμησε, ότι, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών προς τα πάνω, ενώ θα υπάρξουν και άλλες υποχρεώσεις του δήμου Τρίπολης, λόγω των θεσμοθετημένων τελών, αλλά και λόγω των λοιπών υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις ψηφισμένες αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ.

Τέλος, υπενθύμισε, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισε ποτέ τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Επανέλαβε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση τάσσεται υπέρ της διαχείρισης που δε θα επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον, ενώ γνωστοποίησε ότι σύντομα στη Μεγαλόπολη θα καίνε σκουπίδια και όχι λιγνίτη.

Και κατέληξε ως εξής:

“Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με γνώμονα τις λαικές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαικό εισόδημα. Με ολοκληρωμένο, επιστημονικό σχεδιασμό, πανελλαδικό και κατά περιφέρεια, μέσα από ενιαίο, κρατικό φορέα, με συγκεκριμένα κριτήρια, με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, με αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει στη χώρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος