Κοσμάς Κυνουρίας: Συναυλία – διαμαρτυρία για το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο

Συναυλία – διαμαρτυρία για το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο διοργανώθηκε στην κοινότητα του Κοσμά της νότιας Κυνουρίας. Διοργανωτής των «κινήσεων» του τριημέρου ήταν η Πρωτοβουλία για την Προστασία του Κοσμά, με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Στις δράσεις, συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων, οι επιτροπές αγώνα που έχουν συσταθεί, καθώς και ενεργοί πολίτες. Εν’ τω μεταξύ, την Τετάρτη, 25 του μήνα, η Πρωτοβουλία για την προστασία του Κοσμά, ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, στο κτίριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, στην πλατεία Κάνιγκος.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της η Πρωτοβουλία, ο αιολικός σταθμός που είναι να φτιαχτεί στην περιοχή, ξεκίνησε, ως έργο, το 2025. Τονίζει, ότι τα πρώτα έργα, έχουν επιφέρει ζημιές στο ελατόδασος και στο κεδρόδασος της περιοχής. Αναφέρει, ότι, οι πρώτες εργασίες, έχουν φέρει ισοπέδωση δύο κορυφών, ενώ, υπενθυμίζει, ότι ο Πάρνωνας, τον Σεπτέμβρη του 2025, κηρύχθηκε ‘«απόθεμα βιόσφαιρας» από την UNESCO. Τέλος, υποστηρίζει, ότι εναντίον του έργου έχουν λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο της Νότιας Κυνουρίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου. Η Πρωτοβουλία, ζητά να γίνει ανάκληση της έγκρισης των εργασιών στο υπό κατασκευή αιολικό σταθμό και να ληφθούν μέτρα προστασίας του Πάρνωνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος