ΚΚΕ Τρίπολης: Θέλουμε ένα ισχυρό, δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας

Εκδήλωση για τα θέματα της δημόσιας υγείας οργάνωσε στην Τρίπολη το ΚΚΕ.

Θέλουμε ένα ισχυρό δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, που θα αγκαλιάζει όλες τις λαικές ανάγκες. Δεν θέλουμε ένα σύστημα που είναι εμπόριο. Είμαστε υπέρ της τεχνολογίας, όμως, αυτή να αξιοποιείται δωρεάν απ΄ το λαό και να μην χρησιμοποιείται απ΄ τους ιδιώτες επιχειρηματίες, με αμοιβή που θα καταβάλλει ο λαός. Ζητάμε χρηματοδότηση ικανή για να αναζωογονηθεί το ΕΣΥ. Αυτό θα γίνει με προσλήψεις προσωπικού και με ενίσχυση όλων των δομών του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Θέλουμε ικανά περιφερειακά ιατρεία, στελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ένα ΕΚΑΒ, με πληρώματα για όλα τα ασθενοφόρα“.

Αυτά, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Θάνος Πουρνάρας (ιατρός, ειδικευόμενος ψυχιατρικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο τηςΤρίπολης και Γραμματέας της ΚΟΕΒ του ΚΚΕ στην Τρίπολη), με αφορμή την εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Τρίπολη και στο Μεγάλο Καφενείο.

Συνέχισε, λέγοντας, ότι, “ χρειάζεται ένα ΕΣΥ αναπτυγμένο και στις τρεις βαθμίδες. Χρειάζεται συνεργασία σε όλες τις υπηρεσίες. Χρειάζεται ικανός αριθμός εργαζόμενων, για την στελέχωση και τον εξοπλισμό των δομών, ενώ προτείνουμε και την ανάπτυξη ενός κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων και των εμβολίων. Θέλουμε την αποκλειστική απασχόληση των εργαζόμενων. Μόνο με αποκλειστικά, κρατικές και δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας, πρόνοιας, φαρμάκου και με έναν κρατικό σχεδιασμό, μπορεί ο λαός να ανακουφιστεί και να ελπίζει“.

Κατέληξε, λέγοντας το εξής: ” Ή τα κέρδη τους ή η υγεία μας. Θέλουμε ένα ΕΣΥ για τις ανάγκες του λαού“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος