Κερασίτσα Τεγέας: Τιμήθηκαν η μνήμη, ο αγώνας, οι αξίες και τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη

Εξήντα ένα χρόνια μετά τη δολοφονία του, στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος Τρίπολης και η Κοινότητα Κερασίτσας Τεγέας, τίμησε τη μνήμη, τον αγώνα, τις αξίες, τα οράματα και τη θυσία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η λιτή και σεμνή τελετή, έγινε στην ανακαινισμένη πλατεία ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στην κοινότητα της Κερασίτσας, στην περιοχή της Τεγέας (δήμος Τρίπολης).

Παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, των τοπικών συλλόγων, των σωματείων, του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της Επιτροπής Ειρήνης της Αρκαδίας, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλία του προέδρου της Κοινότητας Κερασίτσας.

Παρόντας στην εκδήλωση και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Γιώργος Παπαηλιού, καθώς και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η εκπαιδευτικός – διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τεγέας Καλλιόπη Κωστοπούλου – Καράμπελα.

Μεταξύ, άλλων, ανέφερε απ’ το αναλόγιο τα εξής: “ Εξήντα ένα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, θυμόμαστε την κληρονομιά που μας άφησε και το χρέος που έχουμε εμείς, σήμερα, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία συνεχής προσπάθεια που απαιτεί απ’ όλους μας να είμαστε ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες. Ας συνεχίσουμε τον αγώνα του Γρηγόρη Λαμπράκη για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ειρηνικό, πιο ανθρώπινο “.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί και συναυλία ελληνικής μουσικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος